(vi sendte vår IT-mann på tur til Manchester. Han kan lite om fotball, men mye om puber og hvordan datamaskiner funker, og er en ivrig fotograf. Her er hans referat fra sin tur)

«-Oij, visste ikke du var en slik fotballfan!»

IMGP7576Joda, jeg fikk kommentarer nok til at jeg skulle til Manchester for å se på fotball. Og kanskje med rette, jeg er ikke noen fotballfanatiker, men tenkte meg å kunne oppleve Manchester som by, og samtidig få med meg en fotballkamp i toppklassen.

Jeg anbefaler folk å reise direkte med fly til Manchester Airport eller John Lennon Airport.

Tilfeldigvis måtte jeg innom London for ærend på vei dit, og istedet for å ta de raske togene London-Manchester, valgte jeg å oppleve atmosfæren i en buss. Hadde drøm om å oppleve engelske landskaper på veien. Så istedetfor 2 1/2 times behagelig togtur på Virgins Expresstog, havnet jeg på en skranglete buss uten aircondition eller noe som helst servering i nesten 6 timer. Kun ett pausestopp mens de byttet sjåfør. Og de engelske landskapene så jeg ikke så mye til, – så bare den tette trafikken på M1, og de ganske så ensfomige vollene på veiskulderen. Og den rykkete kjøringen gjorde ikke opplevelsen bedre….
Derfor anbefales: Ta fly direkte til Manchester!
(..flyr du til Liverpool så går det også greitt med ekspressbuss direkte til byen. Glem løsningen med shuttlebuss og tog: Tar mye lengre tid og koster tilsammen nesten det doble.)

Det var derfor ekstra herlig å ankomme hotellet og slenge seg på den behagelige sengen!
Hotellet, Holiday Inn Express Manchester – East, ligger i ett naturskjønt område, Debdale Park, og er Fotballreisers hovedhotell i Manchester. Rommene er lyse og vakre, har god standard og betjeningen veldig imøtekommende. Det er også en restaurant ved respsjonoen.
I bygningen ved siden av ligger Bandstand, en koselig pub/restaurant, også med koselig uterestaurant. (…her har de veldig god og billig FISH AND CHIPS! Spiste den 3 ganger i  løpet av de 4 dagene jeg var der…)

holiday-inn-express-manchester-3866819482-2x1Denne helgen var det mange norske på hotellet. Selv om kampen først skulle gå søndag var det faktisk mange som ankom allerede torsdag kveld. Det kan man skjønne: Man trenger tid på Manchester! Og med ett slikt fint bosted er det en riktig tilleggsferie å være der. Hotellet ligger litt østenfor sentrum, men det er gode kommunikasjoner hit.
(5-6 busser hver time fra Picadilly, se etter bussplattform merket EO, fortell sjåføren at dere skal til Debdale Park, eller finn frem selv: Første bussstoppet etter den store hvite gangboren, gå så første stikkvei opp til venstre)

Ting å gjøre

Vi anbefaler å sette av god tid til å oppleve Manchesters mange fasetter: Bl.a. 2 SVÆRT store kjøpesentre: Trafford Center (litt utenfor byen, ta Metrolink til Stretford og shuttlebuss derfra.)  Her er det 270 butikker.
I sentrum ligger Arndale, omringet av gågater med enda flere butikker og restauranter og kort vei til forskjellige museum. Liker du markeder ta turen ut til Bury (metrolink er best) og går på Bury Markets. Kåret til Storbitanias beste markedsplass med ett drøss av boder hvor man kan få tak i bortimot alt mellom himmel og jord.

IMGP7694Hater du å gå i butikker så er tilbudet også stort. Området rundt det nyrenoverte området Salford Quays er spennende med både gallerier og museer. Som estetiker vil du like den spennende arkitekturen rundt Lowry. The Lowry står som et stålskip mot den blå himmelen. Dette kultursenteret alene tiltrekker seg en million besøkende hvert år, og tilbyr utstillinger, danseforestillinger, musikaler, arbeidsseminarer og teater. The Imperial War Museum North er et av de mest prestisjetunge museene i Storbritannia. BBC har flyttet inn i MediaCity. Området var tidligere en av Englands viktigste havner og er nå blitt ett utestedsområde.

Jeg kan anbefale stedet DOCKYARD spesielt her! Her er det rustikt, spennende mat til priser man ikke kunne forvente av ett så «in-sted» som det er blitt, og det er også en sjarmerende uteservering her. – Ble sittende sammen med mange interessante folk som jobbet i BBC,  hvorav 2 sjarmerende nyhetsankere…

 

IMGP7571Anbefales på kveldstid er det yrende utelivet på THE PRINTWORKS, belligende i sentrum lige ved kjøpesenteret Arndales. The Printworks var tidligere Manchesters avisby, med flere avistrykkerier som nå er borte. Her finnes ett mylder av barer og gode restauranter.

 

En nødvendighet er å stikke innom Old Trafford før kampdagen, om du skal på  Man U-kamp. Da kan dere bli med på guidete omvisninger, prøvesitte innbytterbenken og få en god innsikt i den dramatiske historien som Manchester United har. Fra Old Trafford anbefales den 15 minutter lange spaserturen langs kanalen mot Salford Quays. Da er det også mulighet for å slentre innom THE IMPERIAL WAR MUSEUM.  Og du får tid til å studere den fantastiske arkitekturen.

IMGP0015

2 BYER FOR SAMME PRIS SOM 1….

Har du god tid, gjør som undertegnede: Ta en svipptur til Liverpool! Fra Piccadilly Station går det tog hver time, og turen tar ca 1 time. Da havner du midt inne i byen i Liverpool.
Det er alltid noe som skjer i denne byen også, se våre Liverpool-guider.
Et MUST for de fleste er dog THE CAVERN CLUB for å kunne suge inn atmosfæren fra der Beatleseventyret startet.

BLI KJENT MED STORBYEN

Det er en stor by, men ikke så avskrekkendes vanskelig å finne frem i. Byen har ett usedvanlig godt utbygget offentlig kommunikasjonssystem med busser, trikker og tog. Det går raskere å komme seg frem enn man frykter. Og skulle man forville seg skikkelig bort, så spør noen av de lokale, eller ta en taxi.
For en oversikt over alt hva denne byen har å by på, kan vi anbefale følgende nettsider:
http://www.visitmanchester.com/
http://wikitravel.org/en/Manchester

God tur!

Hilsen Magne, IT-menneske og fotograf

….PS:  VELDIG VIKTIG: HUSK PASS!!

>>> Bildeserie fra Manchester

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre