Madrid_kart

Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania og den autonome regionen Madrid. Byen har over 3,3 millioner innbyggere og storbyområdet beregnes til 6 500 000 mennesker. Dette gjør den til den tredje største byen i EU. Madrid ligger midt i Spania på 667 meters høyde og dekker et areal på 604,3 km².

Madrid har ett stort tilbud for alle og enhver. Byen er kjent for sitt hektiske uteliv, og de svært imøtekommende og gjestfrie Madrilenosene er kjent for å være esktra festlige!

 

 

Kjernen av europeisk kultur befinner seg i Madrid. Noen attraksjoner som man absolutt bør få med seg er bl.a. Pradomuseet, Palacio Real og El Parque del Retiro, Men listen av attraksjoner er lang:

  • Palacio Real (Det kongelige slott]
  • Catedral de la Almudena
  • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía
  • Museo del Prado
  • Museo Thyssen-Bornemisza
  • Parque del Retiro
  • Plaza Monumental de las Ventas
  • Nuevos Ministerios
  • Estadio Santiago Bernabéu, Real Madrids hjemmearena
  • Estación de Atocha

Hva får man ut av en tur til Madrid?

Foruten å kunne oppleve ganske så intense kamper med høyt tempo, er det alt det andre Madrid har å by på rundt kampene som gjør Madrid så attraktiv for en fotballreise.

I barene og pubene i gatene nord for Benabuéu Stadion  forbrødres hjemme og bortefansen. Nordmenn er svært populære, og det blir ekstra gøy der når Martin har fått vise seg frem. (En liten pins med det norske flagget kan være innledningen til nye hyggelige bekjentskaper. Kan du fortelle noe om John Carew så får du publikum, hans bravader for Valencia står det respekt av.)

Real Cafe Bernabeu er ett must, herfra kan du også se kampene, eller på Asador de la Esquina med en sværutsiktsterrasse over banen.

Vinner Real en viktig kamp er det området rundt Cibeles i La Castellana.Ellers er området sør for Plaza del Sol g Plaza Mayor svært så attraktive. Madrid er en stor by, men her trenger du ikke gå langt fra det ene vannhullet bedre enn det andre.

>>>Se forøvrig mer om det rikelige tilbudet på våre sider om Madrid til venstre.

Kamper kan bli flyttet:

Vær obs på at også spanske seriekamper kan bli flyttet på grunn av TV-rettigheter og spill i internasjonale cuper.

Kampene kan bli flyttet til andre spilledager inntil ti dager før avspark – og ofte går kampene sent på kvelden.
Derfor anbefaler vi pakkene (hotell og kampbillett) fra fredag til mandag – i tilfelle kampen flyttes.

Problemet med å vente til det siste med å bestille stadion-billett, for å se når kampen spilles, er at flybillettene blir dyrere jo lenger du drøyer…

 

 

Fotballstadion Santiago Bernabeu

Bernabeu stadium.jpgReal Madrid spiller sine hjemmekamper på Santiago Bernabeu, som har plass til hele 80.000.

Estadio Santiago Bernabéu ligger sentralt i Madrid på Paseo de la Castellana, en av Madrids viktigste veier. Stadionet ligger ca 4 kilometer nord for Plaza de Cibeles, der Paseo de la Castellana starter.  Det er en tilsvarende avstand fra Puerta del Sol, et av Madrids største torg.

Stadionet kan best nås med metrolinje 10 til stoppet Santiago Bernabéu som ligger rett ved siden av stadion. I sentrum, kan du gå på linje 10  ved Plaza de España eller Tribunales, eller ved overgang (f.eks linje 1 fra Puerta del Sol eller Atocha jernbanestasjon).

Fra Atocha, kan Paseo del Prado, eller Plaza de Cibeles man også ta buss 14 eller 27 for å komme til stadion. Ta buss 14 i retning av Avenida Pio XII. Ta buss 27 i retning av Plaza de Castilla, og gå av på Plaza Lima, rett foran stadion.

Fra t-banestasjonen Callao i sentrum av byen, kan man ta buss 147. Ta bussen i retning av Barrio del Pilar og gå av på Plaza Lima.

Fra Puerta del Sol kan man ta buss 150 i retning av Colonia Virgen del Cortijo. Igjen, gå av på Plaza Lima.

Adresse: Avenida de Concha Espina 1, Madrid

Noen av våre hoteller

Her bringer vi ett lite knippe av utvalgte hoteller som vi bruker i Madrid. Vi gjør oppmerksom på at det i perioder med mye trafikk kan være at vi benytter andre med samme kvaliteter.

***

http://r-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/116/11602279.jpg

Regente – her bor du midt i byen!

Hotel Regente ligger på hovedgaten i Madrid, Gran Vía, og 400 meter fra Puerta del Sol-plassen. Hotellet tilbyr elegante, enkle rom med satellitt-TV og Wi-Fi.

De klimatiserte rommene på hotellet har parkettgulv og en lys, elegant innredning. Rommene har også et eget bad med hårføner.

Regente Hotel har flere fasiliteter, blant annet et treningssenter og bilutleie. Personalet i den døgnåpne resepsjonen kan hjelpe deg med å bestille billetter til guidede turer og konserter.

Regente ligger på Gran Vía, som er full av butikker, restauranter og teatre. Du kan gå til det kongelige slott på 10 minutter.

Callao metrostasjon, som ligger bare 100 meter unna, tilbyr enkle offentlige transportforbindelser til resten av byen.

****

agumar_stortHotel Agumar, et hotell ved siden av det kulturelle og shoppingsentrum av Madrid, hvor utsøkt innredning og uslåelig service skaper den perfekte setting for ditt opphold i byen. Det ligger i det berømte kunsttriangel der du finner de viktigste museene: Prado-museet, Reina Sofía Nasjonalt senter for kunst og Thyssen Bornemisza.

Hotellet Agumar har alle fasiliteter og tjenester du kan forvente av et firestjerners hotell. Det har en førsteklasses beliggenhet, like ved sentrum av byen og Atocha Station.

 

 

 

 

*****

Shttp://q-ec.bstatic.com/images/hotel/840x460/349/34952942.jpgilken er noe av det mest genuine Madrid har å by på. Dette er ett designerhotell i ordets rette forstand, – hver etasje er spesielt designet.

Silken Puerta America tilbyr eksklusiv, avantgarde design fra verdensberømte arkitekter som Norman Foster, Jean Nouvel og Zaha Hadid. Overnattingsstedet har innendørsbasseng og tyrkisk bad.

Alle etasjene på Puerta América Hotel er utformet av ulike internasjonale arkitekter. Når du ankommer hotellet, kan du velge mellom ulike romdesign. Rommene har LCD-TV med flatskjerm og 1 queen-size-seng eller 2 enkeltsenger.

Restauranten på hotellet serverer tradisjonelle spanske retter med en moderne vri. Hotellet har også terrasse, hage og bar i toppetasjen med fantastisk utsikt over Madrid.

Puerta America ligger på Avenida de América Avenue, kun en 5-minutters spasertur fra den eksklusive bydelen Salamanca. Du kan spasere til Paseo de la Castellana og Bernabéu fotballstadion på rundt 30 minutter.

Restauranter i Madrid

Byen kryr av restauranter, og det er duket for en aldri så liten oppdagelsesferd, som nedenstående kart viser: (røde prikker viser restauranter i sentrum)

Må vi likevel nevne noen utfra våre turer til Madrid:

https://www.google.no/maps/vt/data=U4aSnIyhBFNIJ3A8fCzUmaVIwyWq6RtIfB4QKiGq_w,U-xN47EChmriOSMt8JSgH1vZ5OPTERdR07IcSWQpF4jSBFFMep8GXddihTyULgVyYpJa04JViZiFGFdyVjWtb7l_RxFoizicvjwNrS3qUe0tFUqQZT5cLjbNtMXpQOQQ7B12tjKmauYce9J6SwCRCGlk1EtP3xejaTaH3sixyGkYhDIZISCq23ujgRXUV3JF-8o1zqlpEpMvvPAenU7SxeqtMivTqxyD3OzxD_QnqwgYXmBSqv1bkKyWJ-Yg1q6PVXv_X4SlZYW_57WeLfgrXHCkWAhtIZc3wokj1ytX6orG2gOvZGnofUBW6bBVJymUIEFTXU6oRTqWH-ceWZ9RcnNbazdz17d24FFeOGgbCNTflm7-XMEe4H8-szvLVdTdF1FIwpbo-qhbNEqBKSD1DN14BGuxoCdLBkZ-OfCbixPJASie6w1OFohgri6XqAHGFvySpwSpesielle restauranter
Ved hotell Miguel Angel finner du restauranten La Broche Sergi Arola. Adressen er Calle de Miguel Angel, 29–31. Restauranten har to stjerner i Michelinguiden og er kanskje den beste restauranten i Madrid. Kjøkkenet er middelhavsinspirert, og du kan bestille bord på telefon +34 91 399 34 37. Restauranten er dyr og eksklusiv.

>>  Følg Hemingway… Restaurant Botin
(kan bli en uglemmelig opplevelse, red. anm)

….ellers må vi her bare henvise til Tridpadvisors guide for restauranter i Madrid om du vil finne noe spesielt.

De senere årene har også andre nasjoners kjøkken fått et visst innpass i Madrid, men vi mener at når du først er i Madrid, skal du spise spansk! Spansk mat er god og etter våre forhold rimelig. Spansk vin er også god, og du får den i alle typer og prisnivåer. Hvitvin heter vino blanco, og rødvin heter vino tinto. Til lunsj er det vanlig å kjøpe husets vin (vino de la casa), enten i literskarafler eller halvliterskarafler.

Mindre barer tilbyr tapas (småretter) eller bocadillos (vårrull-lignende retter med forskjellig innhold). På små og enkle spisesteder kan du spise deg god og mett på større tapasmenyer. Slike spisesteder kalles ofte cervezerias, tabernas og bodegas. Restauranter kalles restaurantes. Har restauranten spesialisert på sjømat, kan den kalle seg marisqueria.