Barcelona som fotball og kulturby.

Barcelona virker nesten litt surrealistisk – noe som er passende ettersom Salvador Dali oppholdt seg her, og den spansk-katalanske arkitekten Antoni Gaudí designet flere av byens bygninger.Når du stiger inn i Gaudís kirke La Sagrada Família, føles det litt som å tre inn i en eventyrverden – en ferd som du kan fortsette med et besøk i Park Güell.Nipp til sangria på en fortauskafé i Las Ramblas, mens du ser på fargesprakende gateartister, før du lager ditt eget, mobile festmåltid ved å seile fra tapasbar til tapasbar.

 

Futbol Club Barcelona (ofte kalt Barça)  er mest kjent for sitt fotballag, som spiller hjemmekampene sine på Camp Nou eller kalt Nou Camp – Europas største fotballstadion. I tillegg til å være blant Europas største fotballklubber, er FC Barcelona også den største idrettsklubben i verden, med over 160 000 medlemmer.

FC Barcelona er eneste klubb som har deltatt i europacuper uavbrutt siden begynnelsen i 1955, og en av tre klubber som aldri har rykket ned fra La Liga (sammen med Athletic Bilbao og Real Madrid). Klubben har 22 spanske seriemesterskap, 26 seiere i den spanske cupen, fire seiere i UEFA Champions League, fire i cupvinnercupen og tre i UEFA-cupen

 Camp Nou

Hjemmebanen til FC Barcelona er Camp Nou, et stadion som klubben er eier av. Det ble åpnet i 1957, og har en kapasitet på 98 978 tilskuere. Det er et av stadionene som regnes som «femstjerners» av UEFA, noe som gjør at finalekamper i europacupene kan spilles der. Det har allerede blitt gjort 15 ganger. Stadionet inneholder også FC Barcelona-museet, som er Catalonias mest besøkte museum. FC Barcelona har hatt to andre hjemmebaner før Camp Nou. Fra 1909 til 1922 spilte de på Carrer Indústria de Barcelona, og fra 1922 til 1957 spilte de på Camp de les Corts. På den ene langsiden på stadion står det «més que un club» (norsk: mer enn en klubb) i store gule bokstaver.

Hvordan komme dit:

Calle del Arístides Mallol 12 (hovedinngang 15) og Av. De Joan XVIII (inngang 9), 08028 Barcelona.

 

i nngang 9: Av. de Joan XXIII
inngang15: Av. Arístides Maillol
inngang15A: Av. Les Corts (Social området tilgang)
inngangAv. Les Corts

Offentlig transport / Metro:

Linje 3: T-banestopp Palau Reial eller Les Corts
Linje 5: T-banestopp Collblanc eller Badal

 

Lagre