2 av de lagene vi selger flest fotballpakker til ligger i London, Arsenal og Chelsea.

Reisende hit kommer til en oase av en storby, men som også har mange steder rundt i byen med ett småbypreg i seg, se feks i området Paddington. På mange måter ett sentralt sted for kommunikasjoner til hele Storbritania, men også liten og lokal hvor de på butikkene eller pubene hilser og kjenner deg igjen.

tube_map_london
Det kan virke kaotisk, men det er faktisk lettere enn fryktet å ta seg frem ved å bruke «Tuben» i London.

Å finne frem i London kan for en førstegangsreisende fremstå som ett mareritt; men slapp av:  Du slipper å bruke store midler til taxier om du bare lærer deg å bruke undergrunnssystemet.

 

IMGP7464-002Kommer du så til en stasjon og du fortsatt har ett stykke og gå: Jo, da kan du bevilge deg en taxi. De er rimelige, og sjåførene svært hyggelige. Og det virker som om de har kjørt samtlige av de 60.000 forskjellige gatene som er innenfor en 10 kilometers radius. De skal også vite om mer enn 100.000 steder «av interesse.». Men så tar opplæringen også 2-4 år, og de må kunne gi riktig rute på hele 320 forskjellige fra/til-ruter før de får sin kjentmannsprøveeksamen godkjent.

 

 

 

Her har vi samlet endel informasjon om gode hoteller i London og steder som det kan være verdt å besøke før og etter fotballkampen.

Ikke ha for høye forventninger til hotellene i London. Rommene på de fleste 3* hotellene er gjerne små. Vi anbefaler ikke hoteller med mindre enn 3*. Ønsker dere litt mer komfort kan vi tilby 4* hotell mot et tillegg i pris. Vær tidlig ute da prisene øker, jo nærmere kampdato. Vi anbefaler oppgradering til 4* selv om det koster litt ekstra, det er verdt pengene.

Vi har stort utvalg av hoteller i London. Her er noen av de vi bruker mest:

Royal National

Skal du på Arsenal-kamp havner du gjerne her. Dette er et stort hotell med plass til over 3000 gjester, og et av de vi bruker mest. Hotellet ligger i Bloomsbury. Nærmeste t-banestasjon er Russel Square like rundt hjørnet. Herfra går Piccadilly Line direkte til Arsenal/Emirates. Ellers er det busser og drosjer rett utenfor døra.

Fra hotellet er det gangavstand til blant annet British Museum, Oxford Street og Covent Garden Market. London Zoo og gatemarkedet i Camden er heller ikke langt unna.

Rommene er enkle med eget bad, TV, radio og mulighet til å koke te/kaffe. Hotellet har et utvalg av fasiliteter, deriblant restaurant, cafe, pub og en døgnåpen resepsjon. Enda flere restauranter og barer finner du i området rundt hotellet.

Gresham

Hotellet har en veldig sentral beliggenhet bare 200 meter fra Paddington Station, og er et ideelt utgangspunkt for å utforske London. Hyde Park og Kensington Gardens er ca. 20 min. unna. Oxford Street er ca. 15 min. unna. Ta en litt lenger spasertur eller evt. bussen til Regents Park, Madame Tussauds og West End.

Fra Paddington Station kommer du deg raskt og enkelt til en rekke steder. Besøk severdigheter som  the London Eye, Camden Town, Harrods, St Paul’s Cathedral, the Houses of Parliament,  British Museum, Buckingham Palace, Tate Modern Gallery, Science Museum, the Natural History Museum, Royal Albert Hall osv. På kvelden kan du for eks. utforske barene og nattelivet i Soho og Covent Garden.

Norfolk Plaza

Hotellet ligger ved en fredelig plass i Paddington. Herfra kommer du deg raskt til alle deler av London. Paddington Station er like i nærheten. Her stopper flere av t-banelinjene, og også Heathrow Express . Det er ca. 15 min. gangavstand til Hyde Park og Marble Arch, og ca. 25 min. gangavstand til Oxford Street.

Alle rommene har eget bad, satellitt-TV samt te- og kaffekoker. Hotellfasiliteter inkluderer bl.a. bar/lounge og døgnåpen resepsjon.

Tune Paddington

Dette hotellet ligger også i Paddington, 2 kilometer unna Hyde Park Speakers’ Corner, Selfridges og Marble Arch. Madame Tussauds voksmuseum og Royal Academy of Music er også kun 2 kilometer unna. Andre attraksjoner i nærheten er bl.a. London Zoo, Hyde Park, Edgware Road og Oxford Street. Portobello Market og en rekke barer og restaurants er også innenfor gangavstand.

Rommene har eget bad. Hotellet har døgnåpen resepsjon og en kafe.

Tune Kings Cross

Hotellet ligger ca. 400 meter unna Kings Cross og St Pancras International Station. Det er ca. 20 min. gangavstand til British Library, University of London og Russel Square. Fra Kings Cross går det en rekke t-baner. T-bane til Oxford Street, Regent Street og Piccadilly tar ca. 10 min.

Rommene har eget bad. Hotellet har døgnåpen resepsjon og en kafe.

The Orchard

Hotellet ligger kun 300m fra Paddington Station. Herfra er det god forbindelse til alle Londons severdigheter. Ønsker du å gå, er det flere kjente attraksjoner innen gangavstand. Nærmest er Hyde Park og Kensington Gardens. Går du gjennom Hyde Park kommer du til Harrods og Royal Albert Hall. Andre attraksjoner i gangavstand er Regents Park, Madame Tussauds, London Planetarium, London Zoo, Buckingham Palace og West End Theatres.

Rommene har eget bad og TV. Hotellet har døgnåpen resepsjon og tilbyr turistinformasjon.

 

Nedenfor finner dere et lite utvalg 4* hoteller:

The Corus Hyde Park

Dette er et røykfritt hotell. Corus Hotel Hyde Park ligger 150 meter fra T-banestasjonen Lancaster Gate og ca. 15 min. spasertur fra Oxford Street. I tillegg er Paddington Station like rundt hjørnet, så det er gode muligheter til å utforske London og resten av UK. Ellers finnes det også mye å se i gangavstand fra hotellet. For eksempel shopping i Bond Street og Knightsbridge, museer og gallerier i South Kensington og severdigheter som Buckingham Palace, Leicester Square og City of Westminster. Kensington Gardens og Hyde Park er ca. 15 minutter unna.

Rommene har klimaanlegg, TV med filmer on-demand, gratis Wi-Fi, skrivebord, kaffe- og tekoker og eget bad. Resepsjonen er døgnåpen. Her kan også få hjelp til utflukter. Hotellet har 2 restauranter, kaffebar/kafé, snackbar/delikatesseforretning et treningssenter og bar/lounge.

Holiday Inn Kings Cross

Hotellet ligger mellom West End og City of London, 15 minutters gange unna jernbanestasjonen King’s Cross St. Pancras. I tillegg er det 3 t-banestasjoner innen 10 minutters gangavstand samt en bussholdeplass rett utenfor hotellet. Covent Garden, Oxford Street og British Museum er innenfor 15 min. gangavstand. I nærheten er også St. Paul’s Cathedral, Trafalgar Square, British Library og Russel Square.

Alle rommene har klimaanlegg, satellitt-TV med betal-filmer, kaffe- og tekoker og eget bad.

Hotellet har en bar, et brasseri og en indisk restaurant. Mot et tillegg får du tilgang til fritidsklubben på stedet med innendørs basseng, badstue, boblebad, dampbad og treningsstudio. Resepsjonen er døgnåpen.

Hotellet vil være under renovering frem til 31. juli 2016 (datoen kan bli endret). Enkelte gjesterom vil bli berørt av dette: Arbeidet vil bare bli utført i arbeidstiden i ukedagene.

The Gainsborough

Hotellet ligger i South Kensington 200 meter fra the Natural History Museum og 400 meter fra the Victoria and Albert Museum. Earls Court og Olympia er også i nærheten. Du vil dessuten befinne deg 20 minutter unna Royal Albert Hall og Harrods. Det er gangavstand til Chelsea and Knightsbridge med et stort utvalg av restauranter, puber og butikker.

Rommene har eget bad, TV og utstyr til kaffe/te. Hotellet har døgnåpen resepsjon.

 

Vi kan også tilby 5* hotell ved spesielle ønsker.

Severdigheter/Aktiviteter

Soho
Covent Garden
British Museum
Nelson`s Column
Trafalgar Square
Buchingham Palace

Her følger noen tips til aktiviteter i London.

– Hundeveddeløp på Wimbledon Greyhound Track. En flott «night out». Sjekk hjemmesiden for info om løpsdager

– Omvisning på Wembley.

– Nye Westfield Stratford. Over 300 butikker, restauranter med mer.

– Finn og reserver bord på tusenvis av restauranter over hele London på www.toptable.co.uk

– Comedystore. Stand up klubber finnes over hele London.

– Vertigo 42er en Champagnebar i 42. etasje.

– Vinsmaking på Vinopolis.

– En kveld på Casino. Et av Londons største heter Victoria og ligger ved Edgware Road.

– Londons beste biff restaurant heter Gaucho og har flere avdelinger i London, blant annet en med utikt mot Tower Bridge.

– Tiger Tiger er en kombinasjon av restaurant og nattklubb.

– Musical. We Will Rock You og Thriller Live er to fantastiske stykker med musikken til henholdsvis Queen og Michael Jackson.

– Tate Modern, British Mueseum, Science Museum, National Gallery og Natural History Museum er noen av Londons mest kjente, de fleste er også helt gratis å besøke

.- London Eye, Tower of London, London Dungeon, Madame Tussauds, London Aquarium er noen av byens mest populære attraksjoner

-Dette er bare noen av Londons uendelige muligheter. Her finnes noe for enhver smak og interesser.

Bond Street

Bond street er designergaten, hvor du finner designerbutikkene. Det er herstjernene ser og blir sett. Her finner du kjente designere som DonnaKaren, Prada, Louis`Vuitton, Chanel, Nicole Fahri, Armani, Versace og Ralph Lauren. Den tradisjonelle engelske stilen finner du på Mulberry og Burberrys nye varehus. På gatevandring i Bond Street, finner du den mindre kjente gaten South Molton Street. Her finner du enhver form for skotøy som er mulig å oppdrive. Finner du det ikke her – finnes det ikke!!

Du bør også få med deg Brown og Labels for Less hvor du kan finne designerklær til både han og henne, noen av dem til sterkt reduserte priser.

Antikviteter finner du også i denne gata. Sothebys, det verdenskjente auksjonshuset, har utstillingslokaler i Bond Street. Her er det åpent for publikum hele uken.Du finner også Bond Street Antique Center i denne gaten.

Mer eksklusivitet finner hos Cartier, Tiffany, Asprey og Garrard. Herfinner du juveler, klokker og andre eksklusive gaver.

Carnaby Street

Denne gaten var sentrum for «The swinging London» på 60-tallet.Nå er gaten kjent for sine blomsterbutikker og caps butikker. Gaten harover 140 butikker, barer og restauranter.Du finner også kjente merkevarebutikker som Carhartt, Diesel og Cinchher. Hvis du foretrekker en mer «ad hoc» stil hva gjelder klær, kan via nbefale The Dispensary.

Chelsea

De fleste engelskmenn kan bare drømme om å bo i dette området som omfatter bla. Kings Road og Sloane Square. I dette området finner du også High Street, ett mekka for fashion. Her finner du bla Johnsons som selger 50- og 60-talls inspirerte klær. I Sloane Square finner du Ben de Lisi`s butikken som tilbyr det elegante aftenantrekket, eller Philip Treacy som har betjent de rike og berømte i en menneskealder. Lulu Guiness holder til i Ellis Street og tilbyr vesker. Emma Hope tilbyr eksklusivt fottøy for damer.

Covent Garden

Ett besøk i Covent Garden er ett must, både om du er interessert i shopping, sightseeing eller vil oppleve karneval stemning. Markedet her har dominert området helt siden middelalderen. Markedet har ekspandert jevnt de siste 100 år, og var tidligere byens viktigste frukt-, blomster- og grønnsaksmarked. I våre dager finner du ett uttall av butikker, boder, restauranter og gateopptredner. I dette området finner du også endel ekslusive forretninger som Oasis, French Connection, Hobbs og Marks&Spencer. Du finner også Mango i NealStreet, en spansk butikk med ultramoderne klær til et moderat prisnivå. På andre siden av gaten finner du også Neal Street East, en butikk med Orientalske og Sør Amerikanske gaveartikler, klær og leker. For mannen er Floral Street ett eldorado. Her finner du skreddere som PaulSmith og Uth som tilbyr klær til alle årstider. Liker du Hawaiklær – er stedet Robot.

Foretrekker du designerklær er stedet Agnes B. De har klær til både han og henne fra franske designere, men det må være svart eller hvit!

Covent Garden er også stedet for brukte klær. Sjekk på Blackout II på Endell Street eller The Loft i Monmouth Street.

Knightsbridge

Den mest kjente butikken i dette området er Harrods. Denne butikken ble anlagt i 1849, men drar fremdeles inn store folkemengder med sine over 3000 avdelinger og 3000 ansatte. For moteløven finnes også muligheter i området. I Sloane Street finner du motehus som Christian Dior, Chanel, Prada og Gucci. Du finner også både Armani og Alberta Ferretti i dette området.

Oxford Street

Dette er vel gaten de fleste forbinder med London. De fleste starter nokogså sin runde i sentrum i Oxford Street. Her er det årlig over 200 millioner besøkende og mer enn 300 butikker. Det er ikke uten grunn at dette er byens travleste gate. Det er vanskelig å plukke ut noen enkeltbutikker i denne gate. Her finner du alt. Gaten må bare oppleves, men vi bør vel nevne noen av verdens største platebutikker som ligger her, både Virgin Megastore og HMV. Musikk er ikke spesiellt billig i London, men utvalget kan ikke sammenlignes med noen norsk butikk. Her er nye direkteimport og mye eksklusivt for en samler.

Regent Street

Regent Street er stedet for deg som liker vindusshopping. Her finner du alt fra leketøy og motetøy til fabrikker og mat. Den mest kjenteforretningen er Liberty, som ble grunnlagt i 1875. Her finner du arbeider av designere som Mui Mui, Anya Hindmarch og YohjiYamamoto. Du finner også avdelinger med vesker og lærvarer. Liberty er også kjent for sine vindusutstillinger til jul.

Dameklær finner du på Laura Ashley, Episode eller hos Racing Green.

 

 

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre