Liverpool: Reisebrev fra Steinar

Det har kommet hyggelige tilbakemeldinger på Steinars reisebrev, så vi «løfter» denne igjen!

Steinar Bjerkli har vært en ihuga supporter av Liverpool i over 25 år. Med hans erfaring var han en selvsagt kandidat til å sende over for å rapportere fra «Beatles-byen». Her er hans hyggelige reisebrev:

Liverpool-Chelsea – Siste hjemmekamp 2015/2016 sesongen
Et lite info og reisebrev….

steinarHei, mitt navn er Steinar Bjerkli, 44år, fra Tønsberg.
Det er tid for ny tur til Liverpool igjen. Denne gang for å overvære siste hjemmekamp på Anfield, hvor Chelsea er motstander…
Det er 25 år siden jeg første gang  var og så Liverpool på Anfield, så dette blir som en aldri så liten jubileumstur for meg. Det har selvsagt vært mange  turer i mellomtiden.
Høsten 1991 var jeg i marinen, og vi lå i Portsmouth i sør-England, med den norske Fregatten KNM Bergen. Jeg var da den eneste av ca 120 mann som tok den lange togturen opp til nord-vest for å se favorittlaget mitt, Liverpool, spille mot Norwich.
Jeg ankom Anfield i siste liten, en halvtime før kampstart, og ikke hadde jeg billett. Det var selvsagt utsolgt, og det eneste jeg kom på å gjøre etter å ha fått avslag i billettluka, var å fortelle en funksjonær at jeg hadde reist helt «fra Norge» for å se drømmelaget mitt… Han ble overasket, (det var ikke vanlig med fotballturisme den gang), så han snakket på radioen med noen inne på Anfield. Kort tid etterpå geleidet han meg gratis inn på stadion. Fantastisk. Liverpool vant kampen 2-1 etter b.l.a et drømmemål av Jan Mølby.
"The yellow Submarine" ved John Lennon Liverpool Airport.
«The yellow Submarine» ved John Lennon Liverpool Airport.

Denne gangen flyr jeg fra Torp, med Ryan Air, direkte til John Lennon Airport, Liverpool. Som vanlig møtes jeg av «The yellow Submarine» når jeg går ut av flyplassen.

Det tar i underkant av 2 timer å fly. Det ryktes at det for kommende sesong, 2016/2017 så vil Ryan Air flytte ruten fra Liverpool til Manchester. Det må da for Liverpoolsupportere påregnes ekstra reisetid, ca en time. Det går tog og buss ofte….
Det er mange bra hoteller i Liverpool, og turoperatøren gir deg mange å velge i.
Puber og restauranter er det et utall av. Du finner lett din favorittpub, og blant bra restauranter kan nevnes:
  • IL Forno- Italiensk
  • Meet- Argentinsk kjøttrestaurant
  • Matou- Asiatisk
  • Mayflower- Kinesisk
  • Las Iguanas- Latin Amerikansk
  • Alma de Cuba- Cubansk
Pluss mange flere…….
Liverpool er også en veldig bra shoppingby, med bra shoppinggater, og storsenteret Liverpool One. I senteret finnner du den beste supporterbutikken til Liverpool. Den går over to etasjer. Det finnes forøvrig en supporterbutikk i sentrum ved Radiotårnet, (som er et landemerke du ser uansett hvor du er i sentrum), samt at det er supporterbutikk på Anfield.
En norsk dame jeg traff på denne turen, hun reiste sammen med sin Liverpool interesserte mann for første gang, poengterte at shopping i Liverpool var så bra, at hun ikke trengte å dra til London for å shoppe igjen….
 ‘
Liverpool er historisk sett, en sjøfarts- og handelsby. Det er derfor mange interressante museer å besøke. Maritimt museum, slaverimuseum, kunstmuseer, og selvsagt Beatlesmuseet. Alle disse ligger i området ved Albert Dock, nede ved elva Mersey. Det er absolutt verdt  å gå en tur i dette havneområdet. Restauranter og puber er det selvsagt her også…  Bare 5 min fra sentrum…
Her kan man selvsagt også oppleve å få «Cross The Mersey» – små ferjer som tar turister ut på elva.
Liverpool er også en stor studentby, med mange norske studenter.
De fleste går på «The Liverpool Institute for Performing Arts«, grunnlagt av Paul McCartney..
Han har også et eget «Beatles» hotell i byen. Det heter «Hard days night hotel«.
Studenter i byen holder ofte til på Consert Square. Det er et område i byen med mange bra utesteder, tett konsentrert på et lite område.
IMGP0015Ellers så er det et «must» å besøke Cavern-kvartalet, i Mattew Street. Her er opprinnelsesstedene hvor bla. Beatles begynte å spille. Cavern Pub,  The Flanneghan, The Grape, og mange flere interressante puber…
Man kan gjerne tilbringe en hel kveld her etter et restaurantbesøk…
IMGP0032
«Super Sub» David Fairclough
Når man kjøper Liverpoolbillett er det greit å få med Hospitality.
Det starter gjerne 2-3 timer før kamp.
Denne gang hadde jeg Hospitality-billett på «Isla Gladstone» som er et hyggelig selskapslokale med glasstak,  noen få minutter fra Anfield. På disse hospitalityarrangementene bli du møtt av en vertinne som gir deg en velkomstdrink, en vert som viser deg bordet ditt, og det blir servert et godt 3-retters måltid.
Det er alltid tidligere Liverpool-legender som verter på disse arrangementene.
Denne gangen var det «Super Sub» David Fairclough. Man får snakke med dem, og tatt bilder. De forteller mange bra historier, fra gamledager, og nåtid.
David Faiclough bor i samme nabolaget som Jurgen Klopp, og  han treffer han som en helt vanlig person når han er ute å lufter bikkja.
IMGP0036Pubrunde før kamp på Anfield anbefales. Jeg var denne gangen først på den «berømte»  The Albert, så en tur på «The Park» hvor det synges mest.. og til slutt på The Sandon, der Liverpool faktisk ble stiftet i 1892.
Ellers er det et must å se Hillsborough-minnesmerket. Det gir sterkt inntrykk. Den yngste omkommede var John Paul Gilhooley 10 år gammel, Steven Gerrards søskenbarn…
Det finne også et » Family Park and Food Court» område, for reisende som har med barn på kamp. Her er det servering, spill, og lek for alle.
 IMGP0050Kampen jeg var på endte 1-1. Liverpool scoret helt på tampen, Christian Benteke scoret for Liverppool. Eden Hazard hadde gjort 1-0 til Chelsea. Ingen stor kamp av Liverpool, men alltid gøy å være på et fullsatt Anfield.
Etter kampslutt kom alle spillerne i troppen ut på banen, sammen med barna sine, og selvsagt Jurgen Klopp. De gikk da rundt hele banen og vinket til fansen, som tradisjon er på siste hjemmekamp. De takker for støtten i sesongen 2015/16.
Hilsen Steinar

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre