Viktig for deg som skal reise med RYAN AIR: Nye regler for håndbagasje

 Ryanair innfører strengere regler for håndbagasje

Lavprisselskapet Ryanair opplyser i en pressemelding at de tar noen nye grep og oppfordrer passasjerene sine til å sjekke inn bagasje, heller enn å ta den med inn i kabinen.Årsak? Flyselskapet mener det vil skape mindre forsinkelser.De siste årene har lavprisselskapenes innføring av gebyrer for innsjekket bagasje, ført til at færre har sjekket inn bagasjen sin. Mengden bagasje har i mange tilfeller skapt hodebry både for medpassasjerer og kabinansatte.

Her er de nye bagasjereglene:

  • Vekt på innsjekket bagasje økes fra 15 til 20 kilo.
  • Prisen på innsjekket bagasje reduseres fra 385 kroner til 275 kroner for 20 kilo.
  • Alle passasjerer med to håndbagasjer, som ikke har kjøpt prioritetspass, må levere fra seg trillekofferten eller den største bagen ved innsjekking. Bagasjen sjekkes inn kostnadsfritt.
  • Prioritetspasset, som gir mulighet til å ta med to bagasjer inn i kabinen, kommer til å koste rundt 60 kroner under bestilling eller rundt 70 kroner hvis en bestiller inntil en time før avreise.
  • Ved høytider som jul og påske, og i diverse høysesonger innføres det et ekstra gebyr på ca. 120 kroner for innsjekket bagasje.
  • Ekstrautstyr til baby og medisinutstyr kan fortsatt tas med inn i kabinen.

Med de nye reglene må du nå kjøpe såkalt «prioritetspass» til rundt 60 kroner for å få med deg den største bagasjen inn i flyet. Hvis du ikke gjør dette, må du levere fra deg den største ved innsjekking – uten ekstra kostnad.

På flyplassen vil det innføres to køsystemer, en kø for passasjerer med prioritetspass som kan ha med to håndbagasjer, og en kø for dem med bare én håndbagasje.

Lagre

Lagre

Lagre

Lagre