Dra til Madrid og få med det ypperste av fotball & kultur

Nå har nordmenn fått øynene opp for fotball i Spania, og Fotballreiser merker dette med stadig flere reisende til de to «hovedstedene», Barcelona og Madrid.  Begge storbyer som byr på eliteskiktet av fotball i verden, og med ett yrende fornøyelses- og kulturliv.

«Når du er i Madrid, kommer du fra Madrid»

Madrid er hovedstaden og den største byen i Spania og den autonome regionen Madrid. Byen har over 3,3 millioner innbyggere og storbyområdet beregnes til 6 500 000 mennesker. Dette gjør den til den tredje største byen i EU. Madrid ligger midt i Spania på 667 meters høyde og dekker et areal på 604,3 km².

Madrid er Spanias pulserende hjerte, midt i landets sentrum. Det er en by som fanger opp den absolutte essensen av alt som er spansk, og den gjør det bedre enn noe annet sted!

madrid-city-night-spain-top-travel-lists-190839Du vil føle deg hjemme her bare et par timer etter at du har landet. Du kan spise tapas, smake på sangria, se på tyrefekting, føle den ekte spanske stemningen… eller bare omgås Los Madrileños.

Madrid har ett stort tilbud for alle og enhver. Byen er kjent for sitt hektiske uteliv, og de svært imøtekommende og gjestfrie Madrilenosene, som er kjent for å være ekstra festlige!

I barene og pubene i gatene nord for Benabuéu Stadion forbrødres hjemme og bortefansen. Nordmenn er svært populære, og det blir ekstra gøy der når Martin har fått vise seg frem.

(*En liten pins med det norske flagget kan være innledningen til nye hyggelige bekjentskaper. Kan du fortelle noe om John Carew så får du publikum, hans bravader for Valencia står det respekt av.)Real Cafe Bernabeu er ett must, herfra kan du også se kampene, eller på Asador de la Esquina med en svær utsiktsterrasse over banen.

De siste kampene våren 17:
Real Madrid – Atl. Madrid søn 09.04.17
Real Madrid – Barcelona    søn 23.04.17
Real Madrid – Valencia søn 30.04.17
Real Madrid – Sevilla     søn 14.05.17

Fotballstadion Santiago Bernabeu

Real Madrid spiller sine hjemmekamper på Santiago Bernabeu, som har plass til hele 80.000.

EBernabeu stadium.jpgstadio Santiago Bernabéu ligger sentralt i Madrid på Paseo de la Castellana, en av Madrids viktigste veier. Stadionet ligger ca 4 kilometer nord for Plaza de Cibeles, der Paseo de la Castellana starter. Det er en tilsvarende avstand fra Puerta del Sol, et av Madrids største torg.

Stadionet kan best nås med metrolinje 10 til stoppet Santiago Bernabéu som ligger rett ved siden av stadion. I sentrum, kan du gå på linje 10 ved Plaza de España eller Tribunales, eller ved overgang (f.eks linje 1 fra Puerta del Sol eller Atocha jernbanestasjon).

Fra Atocha, kan Paseo del Prado, eller Plaza de Cibeles man også ta buss 14 eller 27 for å komme til stadion. Ta buss 14 i retning av Avenida Pio XII. Ta buss 27 i retning av Plaza de Castilla, og gå av på Plaza Lima, rett foran stadion.

Fra t-banestasjonen Callao i sentrum av byen, kan man ta buss 147. Ta bussen i retning av Barrio del Pilar og gå av på Plaza Lima.

Fra Puerta del Sol kan man ta buss 150 i retning av Colonia Virgen del Cortijo. Igjen, gå av på Plaza Lima.Adresse: Avenida de Concha Espina 1, Madrid